Rendezés:
 
Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen találat sem! Kérjük, ellenőrizd a keresett kifejezést és szükség esetén változtass rajta, majd indítsd újra a keresést!

 

Mi az az Access Point és mire használhatjuk?

Az Access Point kiváló választást jelent, ha megfelelő működést biztosító kültéri vagy beltéri hálózatot szeretnénk létrehozni. Ezek az eszközök költséghatékony megoldással szolgálnak, hiszen a középkategóriás készülékek bekerülési költsége sem jelent magas kiadást. A központi vezérlőnek köszönhetően a segítségükkel point-to-point vagy point-to-multipoint kapcsolatot tudunk létrehozni, de akár kültéri wifi hálózatot is megalkothatunk. Ezért nagyszerűen alkalmazhatók akár közösségi termekben és helyszíneken is, ahol beltéri és kültéri hálózatra egyaránt szükség van. Az Access Point eszközökről általánosságban elmondható, hogy az alsókategóriás készülékek kizárólag otthoni felhasználásra ajánlottak, azonban a középkategóriás eszközök már megfelelő választást jelenthetnek az üzleti célú felhasználásra is.

Érdemes különbséget tennünk beltéri és kültéri használatra tervezett Access Point eszközök között. Az alapvető különbség a két típus között abban mutatkozik meg, hogy a kültéri használatra tervezett eszközök ellenállnak az időjárás legkülönfélébb viszontagságainak. Nem csak a vízhatlan kialakítást kell megemlíteni, hanem a hőmérséklettel szembeni ellenállásukat is; a minőségibb kültéri Access Point-ok képesek akár mínusz 30 fokos hideget is elviselni, illetve képesek ellenállni akár 70 fokos hőmérsékletnek is.

A mai modern Access Point-ok továbbfejlesztett antennarendszerrel rendelkeznek, így jelentősen nagyobb hatótávolság elérésére képesek, mint az elődeik. A korszerű eszközök esetében gyakran találkozunk dual-polarizált antennákkal, illetve a nagyobb fémtükröző képesség is egyre elterjedtebb. Ennek köszönhető, hogy a nagyobb hatótávolság mellé alacsonyabb zajszint is társul, ami jelentős mértékben hozzájárul a jel zavartalan továbbításához. Fontos még megemlíteni az elektrosztatikus kisülések elleni védelmet is, ami ma már a magas minőségű Access Point eszközök egyik meghatározó tulajdonságának számít.