Elektronikai hulladékkezelés

Az elektronikai hulladékok kezeléséről is gondoskodunk


VÉDD A KÖRNYEZETED!

Az elektromos, elektronikus berendezések az emberi egészségre és a környezetre veszélyes anyagokat tartalmazhatnak!
A hulladékká vált berendezéseket elkülönítetten kell gyűjteni és nem helyezhetők a kommunális hulladékkal azonos gyűjtőedénybe.

HOL ADHATOK LE ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT?

A használt és hulladékká vált elektromos berendezéseket a forgalmazás helyén vagy a használt berendezéssel jellegében és funkciójában azonos elektromos berendezéseket forgalmazóknál, illetve a hulladékká vált elektromos és elektronikus berendezések a lakosság számára elérhető hulladékgyűjtő udvarokon is térítésmentesen leadhatod. További információkat a www.kvvm.hu oldalon olvashatsz.

MI IS ÁTVESSZÜK!

A hibás vagy hulladékká vált nyomtatókat és az üres tintapatronokat, toner kazettákat, használt festék szalagokat, a nálunk vásárolt mennyiségben leadhatod üzletünkben.
7622 Pécs, Somogyi Béla u. 2.

MENNYIBE KERÜL A HULLADÉK LEADÁSA?

A pécsi üzletünkbe behozott nyomtatókat és az üres vagy használt kellékeket, ha az nem haladja meg a nálunk vásárolt mennyiséget, akkor díjmentesen átvesszük.

MI TÖRTÉNIK A LEADOTT NYOMTATÓVAL ÉS KELLÉKKEL?

Az átvett hulladékot átadjuk partnereinknek a Pécsi Környezetvédelmi Kft., illetve a Biokom Kft. részére, akik gondoskodnak a szakszerű és szabályos elszállításról, tárolásról, hasznosításról és ártalmatlanításról.

ELSZÁLLÍTÁS MENETE

Kérésre a tőlünk vásárolt kellékeket elszállíttatjuk az alábbi feltételekkel.

  • Javasoljuk, hogy egyszerre több kelléket adj át hulladék kezelésre.
  • A hulladék elszállítást vásárlással (webáruház megrendeléssel) együtt igényelheted, melynek átvételi módja házhozszállítás. Csomagponti átvételkor nincs lehetőség hulladék leadásra.
  • Megrendeléskor jelezd a hulladék leadási/elszállítási igényed mennyiség megadással (ezt a megrendelés megjegyzésében, de akár emailben is megtehed).
  • A leadandó üres és használt kellékek mennyisége a korábban nálunk vásárolt mennyiséget nem haladhatja meg.
  • Csomagold az összeset egy karton dobozba, akár ömlesztve, de ügyelj arra, hogy azok ne folyjanak ki. A tintapatronokat különítsd el például zárható vagy összekötött zacskóba, elkerülve az esetleges kifolyást. A doboz súlya nem lehet több, mint 30kg, hogy kézzel rakodható legyen.
  • Az elszállítási költségét egyeztetni kell ügyfélszolgálatunkkal, mely összeget a megrendeléssel együtt kell fizetned a választott fizetési módon. A számlán szállítási költségként fogjuk feltüntetni.
MIÉRT NEM ADHATOK LE BÁRMENNYI HULLADÉKOT?

Nem vagyunk hulladék kezelő, nem is rendelkezünk az ehhez szükséges eszközökkel, technológiákkal és engedélyekkel, ezért a törvényi előírás szerint csak az általunk forgalmazott mennyiséget vesszük át.

A BSX-com BT a 197/2014.(VIII.1.) Korm. rendelet szerint gondoskodik az általa forgalomba hozott termékek hulladékkezeléséről. Ezt az elektromos és elektronikai berendezések és azok csomagolásának környezetvédelmi termékdíjának megfizetésével, valamint a kötelező gyűjtési és hasznosítási előírásokat teljesíti a Pécsi Környezetvédelmi Kft. és a Biokom Kft. közreműködésével.